Holland Doc

Laatst was ik weer op zoek naar een documentaire – waar stond hij ook al weer? – en toen vond ik Top Documentary TV, waar ik de documentaire serie How the Earth Was Made volg. Dat was overigens niet de documentaire die ik zocht, maar dat terzijde.

Maar ja, het was weer een Engelse site, met Engelse documentaires. Dus keek ik verder en vond Documentaire Net, een site met reviews van documentaires. Soms kun je de documentaire online kijken, maar de documentaires zijn niet altijd Nederlands of Nederlands ondertiteld. Ik ben er een aantal met Spaanse ondertiteling tegengekomen, dat wel.

Niet helemaal tevreden, heb ik de zoektocht voortgezet, en toen stuitte ik op Holland Doc. Een oude bekende, want deze zender is ook te bekijken op de tv. Onder het kopje Kijk & Luister vind je de beschikbare documentaires ingedeeld in categorieën. De docblogs zijn ook leuk, hier kun je een documentairemaker volgen tijdens het maken van een documentaire. Zo krijg je een kijkje achter de schermen.

Nog niet helemaal tevreden, ging ik nog een aantal sites af en vond Online Documentaires. Hier vind je ook documentaires die niet in het Nederlands of Nederlands ondertiteld zijn, maar als je de link volgt, kom je bij de documentaires in het Nederlands. Je vindt hier onder andere documentaires van Tegenlicht en Zembla. Je kunt in het rechtermenu ook een categorie kiezen, maar dan krijg je alle talen door elkaar.

Volgens mij kunnen we nu kijken tot we ogen op steeltjes hebben. Mocht het toch niet voldoende zijn: Je hebt ook nog Geschiedenis 24 met bijvoorbeeld een selectie van vooroorlogse documentaires.

Archieven