De laatste click…

of toch niet?

Reuze jammer vond ik het toen de laatste click van Henny  vorig jaar verscheen. Hoewel mijn kinderen voor haar clicks vaak nog iets te jong waren, liet ik me er graag door inspireren. Wie ik ben? Nadine. En ik ben mama & thuisonderwijzer  van drie kinderen (T van bijna 7, L van bijna 5 en M van 2,5) .

Regelmatig zijn we bezig met een thema en is mijn browser een onoverzichtelijke verzameling geworden van tabs met stuk voor stuk leuke, nuttige, grappige, mooie en leerzame websites. Meestal sla ik ze op in Delicious of gewoon in mijn e-mail, maar ik bedacht me dat het veel leuker zou zijn om ze te delen met andere TO’ers. Maar waar? Hier dus!

Nu ben ik lang niet zo georganiseerd als Henny en beloof ik ook niet plechtig elke dag een click. Maar zo nu en dan deel ik graag de sites waar wij plezier van hebben gehad. Met name in de leeftijd 2-8 jr, maar ik zal een link voor oudere kids natuurlijk niet geheimhouden.

Tot de volgende click!

Nadine

De laatste click

Dit is ‘m dan: de laatste click van mijn hand. Ik merk dat het nu al een leegte achterlaat in m’n dagelijkse bezigheden, een click schrijven hoeft nu niet meer. Maar het is eigen aan mij om dergelijke leegtes meteen weer op te vullen, om te beginnen met een goed boek.

Ik neem niet helemaal afscheid. Je kunt me nog volgen op onze blog Online Ontdekker en ik houd al een aantal jaar thuisonderwijs-bookmarks op delicious bij, onder de pakkende naam Schoolbieb. Hier kun je met behulp van tags relevante internetpagina’s vinden die ik de moeite van het bewaren waard vond. Soms vind ik het makkelijker om bookmarks te verzamelen in een livebinder, mijn livebinder plank vind je hier. Tot slot ben ik op Glogster een serie glogsters bij Young People’s Story of Music aan het maken. Ik maak er ongeveer een per week.

Op de  Online Ontdekker blog vind je bovendien onder de School at Home pagina’s boeken en materialen tips voor thuisonderwijzers en je vindt daar informatie over de serie Spijkers met begeleidende links en verdiepingssuggesties.

Bij het verzamelen van links in de Crust of our Earth livebinder stuitte ik overigens op een site met veel visueel materiaal op het gebied van geologie: The Earthguide. Ik gebruik die materialen als illustratie bij het gelijknamige boek. Rechts krijg je toegang tot alle ‘images, interactives and data’, zoals diagrammen en kaarten. Je vindt hier stilstaand  beeld, interactieve applicaties en animaties. In het menu links zie je de laatste aanwinsten. Bij de resources vind je ook online boeken, artikelen en dergelijke. Toegang tot beeldmateriaal krijg je ook in de Earthguide Online Classroom.

Ik wens iedereen alle wijsheid bij het invullen van thuisonderwijs en kom nog eens langs om je te laten inspireren! Zoals beloofd blijf ik de verbroken koppelingen in de clicks, waar mogelijk, herstellen.

Archieven